Aile Sosyal Hizmetler Bakanligi Personel Alimi Basliyor


Aile Sosyal Hizmetler Bakanlığı Personel Alımı

Aile Sosyal Hizmetler Bakanlığı Personel Alımı Başlıyor!

Başvuru Koşulları ve Süreci

Aile Sosyal Hizmetler Bakanlığı, çeşitli pozisyonlar için personel alımı yapacak. Başvurular, 15 Şubat 2023 - 15 Mart 2023 tarihleri arasında e-Devlet üzerinden alınacaktır. Başvuru için adayların; * Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, * En az lise mezunu olmak, * 18 yaşından büyük ve 65 yaşından küçük olmak, * Görevini yapmasına engel olacak bir sağlık sorununa sahip olmamak, * Erkek adaylar için askerlik görevini tamamlamış veya tecil ettirmiş olmak, * Kamu haklarından mahrum bulunmamak gibi genel şartları taşımaları gerekmektedir.

Aday Seçimi ve Sınav Süreci

Başvuruların değerlendirilmesinden sonra adaylar, sınav sürecine alınacaktır. Sınav, iki aşamalı olarak yapılacaktır: **1. Aşama: Yazılı Sınav** Yazılı sınav, adayların genel yetenek ve mesleki bilgilerini ölçmek amacıyla yapılacaktır. Sınavda Türkçe, matematik ve mesleki bilgi bölümleri yer alacaktır. **2. Aşama: Mülakat** Yazılı sınavı başarıyla geçen adaylar, mülakata çağrılacaktır. Mülakatta adayların iletişim becerileri, motivasyonları ve bakanlığın çalışma prensipleri hakkında bilgi sahibi oldukları değerlendirilecektir.

Başvuru için Gerekli Belgeler

Adayların başvuru sırasında aşağıdaki belgeleri hazır bulundurmaları gerekmektedir: * Nüfus cüzdanı fotokopisi * Diploma veya mezuniyet belgesi fotokopisi * Askerlik durum belgesi (erkek adaylar için) * Kamu haklarından mahrum olmadığına dair belge * Adli sicil kaydı

Özel İstihdam Koşulları

Bakanlık, bazı pozisyonlar için özel istihdam koşulları uygulayabilir. Bu koşullar arasında; * Yabancı dil bilme şartı * Uzmanlık belgesi şartı * Tecrübe şartı gibi özel şartlar yer alabilir.

Başvuru ve İletişim Bilgileri

Başvurular, 15 Şubat 2023 - 15 Mart 2023 tarihleri arasında e-Devlet üzerinden alınacaktır. Adaylar, "Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Personel Alımı" araması yaparak başvuru sayfasına ulaşabilirler. Başvuru ve sınav süreci ile ilgili detaylı bilgiye Bakanlığın resmi internet sitesi üzerinden ulaşılabilir: www.aile.gov.tr


Tidak ada komentar :

Posting Komentar